WEB STRANICA PEDAGOŠKOG ZAVODA

Pedagoški zavod BPK Goražde od nedavno ima svoju web stranicu, a u procesu je i kreiranje web platforme tj. jedinstvenog elektronskog registra podataka o odgojno-obrazovnom procesu u školama u kantonu s ciljem unaprjeđenja procesa prikupljanja, analize i upotrebe podataka u procesu samoevaluacije i eksterne evaluacije i omogućavanja razmjene podataka između kreatora obrazovne politike i stručnjaka za osiguranje kvaliteta u odgojno-obrazovnom procesu.

Aktivnosti su realizovane u okviru projekta “Stručno obrazovanje u Bosni i Hercegovini” kojeg provodi Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH u ime Vlada Švicarske i SR Njemačke. Projekat se zalaže za poboljšanje srednjeg stručnog obrazovanja u Bosni i Hercegovini koje će mladićima i djevojkama ponuditi znanje i vještine za budućnost, a poslodavcima kvalitetan i konkurentan kadar na tržištu rada.

Jedan od dugoročnih ciljeva projekta ”Stručno obrazovanje u BiH” je jačanje kapaciteta partnerskih pedagoških zavoda i njihovo osposobljavanje za pružanje što bolje podrške stručnim školama u implementaciji dualno organizovanog stručnog obrazovanja.

Kategorije
Arhiva novosti
Email
Twitter
Facebook
LinkedIn