Priručnik za integriranje rodne dimenzije u srednje stručno obrazovanje

“Priručnik za integriranje rodne dimenzije u srednje stručno obrazovanje” prvi je priručnik u Bosni i Hercegovini koji se odnosi na rodno odgovorno obrazovanje u kontekstu srednjeg stručnog obrazovanja.

Cilj ovog priručnika jeste da učini pomak u integrisanju rodne ravnopravnosti u stručno obrazovanje, te da pruži alate nastavnom kadru, koji bi omogućili uključenje jednakosti, različitosti i rodne perspektive u različita područja nastave.

,,Priručnik za integriranje rodne dimenzije u srednje stručno obrazovanje” nastao je u okviru projekta „Stručno obrazovanje u Bosni i Hercegovini“ kojeg provodi Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH u ime Vlada Švicarske i SR Njemačke.

Danas je ovaj priručnik predstavljen u Goraždu na manifestaciji povodom obilježavanja Dana djevojčica a sve to u organizaciji Pedagoškog zavoda Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Priručnik je rezultat pet modula obuke iz oblasti rodno odgovornog obrazovanja, koje su pohađali nastavnici iz srednjih stručnih škola iz Kantona Sarajevo, Zeničko-dobojskog i Bosansko-podrinjskog kantona.

Klikom na link 👉https://bit.ly/3fafW39 možete pročitati i preuzeti priručnik!

Kategorije
Arhiva novosti
Email
Twitter
Facebook
LinkedIn