Održan sastanak sa predstavnicima Ambasade Švicarske u Bosni i Hercegovini i organizacijom GIZ Bosna i Hercegovina.

Današnjem predstavljanju “Priručnika za integriranje rodne dimenzije u srednje stručno obrazovanje” prisustvovali su predstavnici Ambasade Švicarske Bosne i Hercegovine Chantal Felder zamjenica direktora za saradnju Ambasade Švicarske u Bosni i Hercegovini i Almir Tanović viši programski službenik za politike zapošljavanja, kao i Isabel Rapp, projekt menadžer GIZ-a (Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit) stručnog obrazovanja u BiH.

Ovu priliku i posjetu Goraždu iskoristili su za obilazak prostorija JU Srednja stručna škola Džemal Bijedić gdje je nedavno uz podršku pomenutih partnera stavljen u funkciju novi kabinet za mašinsku struku namijenjen ručnoj obradi metala, kao i softver za izradu rasporeda časova.

Nakon obilaska održan je sastanak direktora Pedagoškog zavoda BPK-a Goražde Kurtović Admira i predstavnika škole sa predstavnicima Ambasade i organizacije GIZ, gdje se razgovaralo o projektima koji se trenutno realizuju, kao i o mogućnostima dalje saradnje.

Između ostalog, gosti su upoznati sa svim aktivnostima koje trenutno realizuje Pedagoški zavod s ciljem unapređenja kvaliteta odgojno-obrazovnog procesa, a svakako i o narednim koracima. U tu svrhu iskazana je spremnost za nastavak saradnje i daljnju podršku.

Ovim putem żelimo se zahvaliti Ambasadi Švicarske u Bosni i Hercegovini, kao i organizaciji GIZ koji kontinuirano rade na unaprijeđenju uslova rada u našim školama, kao i unaprijeđenju nastavnog procesa kroz razna stručna usavršavanja naših nastavnika.

Kategorije
Arhiva novosti
Email
Twitter
Facebook
LinkedIn