Obuka mentora za rad sa učenicima na praktičnoj nastavi kod privrednog subjekta

U organizaciji Ministarstva za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Bosansko-podrinjskog Goražde danas je u prostorijama JU Srednja stručna škola “Džemal Bijedić” Goražde, započela obuka Mentora za rad sa učenicima na Praktičnoj nastavi kod privrednog subjekta.

Cilj obuke je stvoriti što veću bazu mentora za rad sa učenicima u privredi, osposobiti mentore u dijelu pedagoško-didaktičkih kompetencija, a istovremeno poboljsati kvalitet Praktične nastave generalno. Obuka se provodi po javno važećem programu koji je usvojilo i donijelo resorno Ministarstvo, u trajanju od ukupno 40 sati. Obuku provode certificirani master treneri sa područja Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Na javni poziv koji je raspisalo Ministarstvo prijavilo se 30 mentora koji su podijeljeni u II grupe.

Obuka za prijavljene u prvoj grupi odvijat će se od 17.10.2022. godine do 21.10. 2022. godine.

Obuka za drugu grupu provest će se od 24.10.2022. godine do 28.10.2022. godine.

Slične obuke Ministarstvo za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Bosansko-podrinjskog Goražde će organizovati i u narednom periodu.

Navedena aktivnost se provodi u okviru projekta „Stručno obrazovanje u Bosni i Hercegovini“ kojeg provodi Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH u ime Vlada Švicarske i SR Njemačke.

Kategorije
Arhiva novosti
Email
Twitter
Facebook
LinkedIn