UPRILIČENA SVEČANA CEREMONIJA DODJELE DIPLOMA, PRIZNANJA I POHVALA NAJBOLJIM UČENICIMA I NASTAVNICIMA OSNOVNIH I SREDNJIH ŠKOLA

Ministarstvo za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Bosansko-podrinjskog kantona Goražde i Pedagoški zavod organizirali su svečanu promociju najuspješnijih učenika i nastavnika u Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde za 2022/2023. školsku godinu.

Cilj promocije je da se iskaže značaj učenicima generacije u svim osnovnim i srednjim školama, te učenicima koji su na različitim takmičenjima ostvarili značajne rezultate, kao i njihovim nastavnicama i nastavnicima čiji angažman u obrazovanju, usmjeravanju i ohrabrivanju ovih učenika da budu što bolji mora biti istaknut i pohvaljen.

Na svečanoj promociji priznanja su dobila 23 nastavnika, 65 pojedinačnih priznanja za učenike, tri priznanja za ekipna takmičenja, te priznanja za deset učenika generacije. Čestitke učenicima i nastavnicima su uputili premijer Vlade BPK Goražde, Edin Ćulov, ministrica za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport, Adisa Alikadić-Herić, te direktor Pedagoškog zavoda, Admir Kurtović.

U ime učenika je govorio Afan Vehabović.

 

Kategorije
Arhiva novosti
Email
Twitter
Facebook
LinkedIn