Odato priznanje predanom radu i trudu naših učitelja

Povodom 5. oktobra koji se obilježava kao Svjetski dan učitelja danas je u sali Skupštine BPK Goražde upriličena svečana akademija posvećena prosvjetnim radnicima i njihovom značaju u razvoju društvene zajednice, a čestitke povodom ovog značajnog datuma uputili su ministrica za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Adisa Alikadić-Herić te direktor Pedagoškog zavoda Admir Kurtović.

Govoreći o značaju obavljanja ove profesije resorna ministrica kazala je da je rad i trud goraždanskih prosvjetnih radnika utkan u temelje naših škola u kojima su generacije Goraždana sticale svoja znanja.

„Želim vam izraziti zahvalnost i poštovanje za znanje koje prenosite i strpljenje kojim svakodnevno vodite djecu do novih vrijednih saznanja, kako programsko-nastavnih tako i onih životnih. Vlada BPK i resorno ministarstvo i dalje će raditi na poboljšanju uslova za teorijski i praktični rad u školama na području našeg kantona, savremenim opremanjem i optimalnim korištenjem nastavne tehnike i tehnologije u funkcionalnom prostoru kao i na poboljšanju životnog standarda uposlenih u obrazovanju, kako bi osigurali uslove za uspjeh svakog učenika, nastavnika, stručnog saradnika i radnika škola“-riječi su resorne ministrice Adise Alikadić-Herić.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na svečanosti održanoj danas uručene su zahvalnice prosvjetnim radnicima koji su u ovoj godini ostvarili pravo na zasluženu mirovinu.

Ova svečanost ujedno je i čestitka Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport i sindikata osnovnog i srednjeg obrazovanja svim odgajateljima, učiteljima, profesorima i svima onima koji su vezani za obrazovanje. Kako je ovom prilikom istaknuto, to je priznanje predanom radu i trudu naših prosvjetnih radnika koji svakodnevno doprinose stvaranju ličnosti koja je stub razvoja, kako našeg kantona tako i države Bosne i Hercegovine.

izvor:https://www.bpkg.gov.ba/vijesti/128930/128930

Kategorije
Arhiva novosti
Email
Twitter
Facebook
LinkedIn