Inoviran predmet u nastavnom planu i programu: Počele obuke nastavnika iz oblasti preduzetništva

Goražde, 24. august 2023. godine – U Goraždu se, 24. i 25. augusta, održava trening nastavnika iz oblasti preduzetništva na području Bosansko-podrinjskog kantona Goražde. Treningu u Goraždu prisustvuje oko 20 nastavnika iz 4 srednje škole, uz predstavnike Pedagoškog zavoda.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Naime, projekat “Boljom upravom do bržeg ekonomskog rasta” (EGG), kojeg finansira Vlada Kraljevine Norveške, a provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini (UNDP u BiH), je uspostavio saradnju sa četiri kantona na području Federacije Bosne i Hercegovine – Zeničko-dobojski, Tuzlanski kanton, Bosansko-podrinjski i Hercegovačko-neretvanski.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

U proteklom periodu su pedagoški zavodi pomenutih kantona, uz tehničku podršku EGG projekta, radili na uvođenju nastavnog plana i programa iz oblasti preduzetništva ili unapređenju već postojećeg nastavnog plana i programa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Osmišljeni su trening programi za sve kantone, kako bi se osnažile kompetencije nastavnog kadra iz oblasti preduzetništva. Treninzima će prisustvovati nastavnici i predstavnici pedagoških zavoda. Proces osnaživanja nastavnog kadra trebao bi ostvariti pozitivan efekat u predstojećoj  školskoj godini na oko 200 učenika, dok bi se u godinama nakon odnosio na sve upisane učenike u srednjim školama na području Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Učenici će imati priliku pohađati inovirani sadržaj iz predmeta “Preduzetništvo” u školskoj 2023/2024. godini.

Kategorije
Arhiva novosti
Email
Twitter
Facebook
LinkedIn