Budućnost svijeta je u mojoj učionici

Predstavnici Bosansko-podrinjskog kantona Goražde na 13. Regionalnoj konferenciji zajednice inovativnih nastavnika i nastavnica
Projekat EU – Obrazovanje za zapošljavanje u Bosni i Hercegovini i Centar za obrazovne inicijative Step by Step organizovali su 13. Regionalnu konferenciju Zajednice inovativnih nastavnika/ca pod nazivom “Budućnost nastavničke profesije – nastavnici kao ključni faktor kvalitetnog obrazovanja”.
Ova konferencija predstavlja mjesto susreta svih zaljubljenika u obrazovanje, onih kojima je dijete centar oko kojeg se grade smisleni stubovi kvalitetnog obrazovanja. Najznačajniji stub su upravo nastavnici i nastavnice na svim nivoima odgoja i obrazovanja.
Konferencija je bila prilika za razgovore o modelima unapređenja nastavničke profesije u teorijskom i praktičnom smislu. Konferencija se održava od 18. do 21. novembra u Konjicu, a na ovoj su konferenciji prisustvovali predstavnici Pedagoškog zavoda Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Nijaz Zorlak i Emina Hadžić te OŠ “Ustikolina” iz Ustikoline Jasmina Omerbašić, Alema Bajrović i Selma Kiblić.
Kategorije
Arhiva novosti
Email
Twitter
Facebook
LinkedIn