Dodijeljene nagrade i priznanja najuspješnijim učenicima i nastavnicima

U organizaciji Ministarstva za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport BPK Goražde i Pedagoškog zavoda, sinoć je na platou ispred Gradske dvorane „Mirsad Hurić“ u Goraždu upriličena svečana ceremonija dodjele priznanja i nagrada najuspješnijim učenicima i nastavnicima osnovnih i srednjih škola s područja Bosansko-podrinjskog kantona Goražde za školsku 2023/2024. godinu.

Cilj ove promocije kako je rečeno jeste da se iskaže značaj učenicima generacije u svim osnovnim i srednjim školama, kao i učenicima koji su na takmičenjima ostvarili značajne rezultate, kao i njihovim nastavnicima čiji angažman u obrazovanju, usmjeravanju i ohrabrivanju ovih učenika da budu što bolji, treba biti istaknut i pohvaljen.

Na ovoj svečanosti nagrađeno je više od stotinu učenika i nastavnika. U programu koji je specijalno za ovu priliku pripremljen predstavljeni su njihovi rezultati.

Pored učenika generacije, nagrađeni su i učenici osnovnih i srednjih škola koji su u protekloj školskoj godini ostvarili izuzetne rezultate na kantonalnim, federalnim i državnim takmičenjima.

Također, nagrađeni su najuspješniji u ekipnim takmičenjima.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Čestitke najuspješnijim uputio je premijer BPK Goražde Edin Ćulov.

U ime Ministarstva za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport BPK Goražde, čestitke učenicima uputila je ministrica Adisa Alikadić-Herić.

„ Želim da svi građani našeg kantona vide da mi slavimo znanje, uspjeh, talente ove naše divne djece i večeras je zaista jedna posebna noć, ja sam strašno uzbuđena i drago mi je da mi večeras sve ovo promovišemo“ – kazala je ministrica Adisa Alikadić-Herić.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Priznanja učenicima i nastavnicima uručili su premijer BPK-a Edin Ćulov, muftija goraždanski Remzija Ef. Pitić, direktor Pedagoškog zavoda Admir Kurtović, resorna ministrica Adisa Alikadić Herić te gradonačelnik Grada Goražde Ernest Imamović.

Kategorije
Arhiva novosti
Email
Twitter
Facebook
LinkedIn