Započela obuka nastavnika za online nastavu

Ministarstvo za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, u saradnji sa Njemačkim društvom za međunarodnu saradnju GIZ i Švicarskom agencijom za saradnju i razvoj SDC, u okviru projekta „Stručno obrazovanje“, s ciljem stvaranja preduslova za online nastavu i unaprjeđenje digitalnih kompetencija nastavnika, provodi obuke „Online nastava uz MS 365“ u svim osnovnim i srednjim školama na području Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Nakon provedene analize trenutnog stanja, Ministarstvo i Pedagoški zavod opredijelili su se za platformu MS 365 i danas je održana prva obuka za nastavnike iz STŠ “Hasib Hadžović” i SSŠ “Džemal Bijedić”.

„ Cilj obuke je unaprijediti kompetencije nastavnika u sljedećim oblastima: korištenju MS 365/MS Teams, pripremi, izvođenju, upravljanju i evaluaciji časova uz MS 365, kreiranju i izradi tekstulnog medijskog sadržaja, fotografija i video snimaka, online tehnikama komunikacije te zaštiti podataka i autorskih prava. Za učešće na eduaciji svim učesnicima bit će dodijeljen certifikat“, informisao nas je Ermin Dragolj, stručni savjetnik za oblast obrazovanja u Pedagoškom zavodu BPK Goražde.

Obukom „Online nastava uz MS 365“ biće obuhvaćeni svi nastavnici iz svih škola na području Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

Kategorije
Arhiva novosti
Email
Twitter
Facebook
LinkedIn