Uručena uvjerenja novoj grupi mentora

Danas je u zajedničkoj organizaciji  Ministarstva za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Bosansko-podrinjskog Goražde danas i Obrtničke komore Bosansko-podrinjskog kantona Goražde održana dodjela uvjerenja o završenom programu obuke za Mentore u kompanijama.

Uvjerenja o uspiešno završenoj obuci uručila je resorna ministrica gđa. Adisa Alikadić-Herić.

Obuka se provodila po javno važećem programu koji je usvojilo i donijelo resorno Ministarstvo, u trajanju od ukupno 40 sati.

Obuku su proveli  certificirani master treneri sa područja Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Ovo je druga u nizu obuka koju organizuje  Ministarstvo za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Bosansko-podrinjskog Goražde, ali je specifična jer je u ovu obuku  po prvi put uključena i Obrtnička komora BPK-a Goražde. U ime Obrtničke komore riječi zahvalnosti na uspješnoj saradnji i uspješno provedenoj obuci   uputio je predsjednik Obrtničke komore BPK-a Deljo Rehad , te predsjednik skupštine Obrtničke komore BPK-a Kostić Suvad, koji je ovom prilikom Ministarstvu za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Bosansko-podrinjskog Goražde i Pedagoškom zavodu BPK Goražde uručio prigodne zahvalnice.

 

Ukupno je danas promovisan 21 mentor a 9 njih su obrtnici dok ostali dolaze iz većih kompanija.

Na svečanosti se govorilo i o mogućnosti nastavka i jačanju  saradnje u narednom periodu na zadovoljstvo svih sudionika.

Navedena aktivnost se provodi u okviru projekta „Stručno obrazovanje u Bosni i Hercegovini“ kojeg provodi Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH u ime Vlada Švicarske i SR Njemačke.

Kategorije
Arhiva novosti
Email
Twitter
Facebook
LinkedIn