Seminar na temu “O saradnji (partnerstvu) između dva mjesta učenja”

Dualno organizirano stručno obrazovanje mladih ljudi koje je usmjereno na tržište rada predstavlja važan zadatak za poslovne subjekte, srednje škole stručnog obrazovanja i mlade ljude i njihove roditelje ili zakonske zastupnike.

Od posebnog značaja u ovom pogledu je osposobljavanje učenika u poslovnim subjektima usmjereno na aktivno praktično djelovanje, što znači da se učenici podučavaju kompetentnom stručnom djelovanju na osnovu praktičnog iskustva. Da bi se to postiglo, potreban je, primjerice, širok spektar praktičnih nastavnih metoda. Kako bismo podržali mentore iz poslovnih subjekata u ovom važnom zadatku, Pedagoški zavod BPK  organizuje posebnu dvodnevnu praktičnu radionicu 07. i 08.11.2022 godine.

Fokus ovih radionica je primjena inovativnih nastavnih metoda u praksi.

Ključne teme o kojima će biti govora na radionici su: Efikasna komunikacija i intervjuisanje, osnove za uspješne povratne diskusije ,uloge i zadaci dualne partnerske škole za tehničko i stručno obrazovanje i poslovnog/privrednog subjekta kod kojeg se realizira praktična nastava , saradnja na partnerskoj osnovi između koordinatora škole za tehničko i stručno obrazovanje i mentora subjekta i td.

Ciljana grupa radionice su mentori praktične nastave u kompanijama, nastavnici praktične nastave te koordinatori praktične nastave.

Predavači na ovoj radionici su Markus Müllner (austrijski  institut za istraživanja obrazovanja u privredi  IBW) i Sonja Ruetz (GIZ).

 

Kategorije
Arhiva novosti
Email
Twitter
Facebook
LinkedIn