Razvoj socijalnih i emocionalnih vještina-Kako poboljšati motivaciju, smanjiti digitalnu ovisnost i uspješno odabrati srednju školu/fakultet

U organizaciji  Ministarstva za obrazovanje, mlade, nauku, kuturu i sport i Pedagoškog zavoda BPK Goražde danas je u Velikoj sali JU „Centar za kulturu“ u Goraždu, za učenike osnovnih i srednjih škola održano predavanje uvaženog, profesora sa Ekonomskog fakuteta Univeziteta Sarajevo Kasima Tatića  o temi „Razvoj socijalnih i emocionalnih vještina-Kako poboljšati motivaciju, smanjiti digitalnu ovisnost i uspješno odabrati srednju školu/fakultet“.

Učenici su imali priliku prisustvovati stručnoj edukaciji kada je u pitanju odabir srednje škole ili fakulteta  a prema najavi  direktora Pedagoškog zavoda Admira Kurtovića ova je prva  u nizu  koje resorno ministarstvo i zavod u narednom periodu imaju u planu realizovati.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Osmislili smo  set različitih edukacija , putem kojih ćemo  ponuditi našem nastavnom osoblju u osnovnim i srednjim školama velik broj stručnih edukacija, iz  različitih  predmetnih  oblasti, kako iz  oblasti rada sa djecom sa teškoćama, tako i o temama koje se odnose se na nasilje u školama i generalno različite oblike nasilja.

“Na taj želimo dati dodatnu snagu i vještine našem nastavnom kadru“ – kazo je direktor Pedagoškog zavoda Admir Kurtović.

IZVOR:https://bpkg.gov.ba/vijesti/131954/ucenici-osnovnih-i-srednjih-skola-imali-priliku-prisustvoati-predavanju-uvazenog-profesora-kasima-tatica

Kategorije
Arhiva novosti
Email
Twitter
Facebook
LinkedIn