Podršku manifestaciji koja ima za cilj podsticanje zdravih životnih navika mladih pružilo i resorno ministarstvo

U organizaciji Aktiva nastavnika osnovnih i srednjih škola,  danas se u Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde  održava manifestacija „Dani školskog sporta“ u kojoj su učešće uzeli učenici osnovnih i srednjih škola s prostora našeg kantona. Podršku manifestaciji koja ima za cilj podsticanje zdravih životnih navika mladih pružilo je i resorno ministarstvo, a na samom početku riječi podrške učenicima koji su uzeli učešće u raznim sportskim disciplinama uputila je ministrica Biljana Begović.

Ona je u svom obraćanju ukazala na značaj održavanja ove sportske manifestacije, kako bi kroz kreiranje sportskih aktivnosti podstakli mlade na zdrave životne navike, s obzirom da živimo u vremenu globalne digitalne tehnologije.

„Učenici s područja Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, školske klupe danas su zamijenili sportskim terenima, a naš cilj kao resornog ministarstva je da osim njegovanja sportskih aktivnosti, na ovaj način, skrenemo pažnju mladim na navike koje doprinose zdravlju i zdravom stilu života“-uz podršku učenicima i njihovim nastavnicima koji su organizovali ovu manifestaciju,  naglasila je ministrica Begović.

Sportska takmičenja održavaju se na gradskom stadionu „Midhat Drljević“,  gradskoj dvorani „Mirsad Hurić“, fiskulturnim salama škola te  otvorenim sportskim terenima.

Kategorije
Arhiva novosti
Email
Twitter
Facebook
LinkedIn