Održana predavanja iz oblasti kulture komunikacije

U sklopu januarskog Programa stručnog usavršavanja i ciklusa edukacija za sudionike odgojno- obrazovnog procesa u odgojno-obrazovnim ustanovama na području BPK Goražde, prof. Ismail Palić s Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu i prof. dr. Mirela Omerović s Pedagoškog fakulteta Univerziteta u Sarajevu održali su danas predavanja iz oblasti kulture komunikacije, fokusirajući se na razvoj jezičko-komunikacijske kompetencije kod učenika osnovnih i srednjih škola.

Nastavnici bosanskog jezika i književnosti imali su priliku slušati o komunikaciji sa lingvističkog, sociolingvističkog, ali i metodičko-didaktičkog stanovišta. Kroz aktivnu diskusiju s predavačima nakon održanih predavanja, izveden je zaključak da će ovaj vid stručnog usavršavanja biti koristan u radu s učenicima.

Pedagoški zavod BPK Goražde zadovoljan je odazivom nastavnika i njihovim angažmanom s ciljem kontinuiranog stručnog usavršavanja. Današnjem predavanju prisustvovala je i ministrica za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Biljana Begović.

Kategorije
Arhiva novosti
Email
Twitter
Facebook
LinkedIn