Sve spremno za početak nove školske godine koja počinje 2. septembra 2024. godine

Nova školska  2024/25. godina na području Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde počinje u ponedeljak, 2. septembra.  Tim povodom, ministrica za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Adisa Alikadić-Herić i direktor  Pedagoškog zavoda Admir Kurtović sa saradnicima  upriličili su odvojene sastanke  sa direktorima osnovnih i srednjih škola na prostoru našeg kantona.

Prema riječima resorne ministrice, na sastancima je razgovarano o aktivnostima koje su predhodile kada je riječ o pripremama za početak nove školske godine, a kako je istaknuto sve pripreme za odvijanje nastavnog procesa okončane su na vrijeme, uključujući upise učenika, provođenje konkursne procedure za prijem nastavnog kadra i drugog osoblja. Ono što je novina od ove školske godine jeste, uvođenje sistema  EMIS, što će  omogućiti bolje funkcioniranje informacionog sistema u oblasti obrazovanja.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Uvođenjem elektronskog dnevnika u osnovnim i srednjim školama, koji predstavlja modul integralnog informacionog sistema EMIS, od početka nove školske godine, će omogućiti da obrazovni sistem bude efikasniji i kvalitetniji“- kazala je ministrica Alikadić-Herić.

U školske klupe krenut će ukupno 2.684 učenika osnovnih i srednjih škola, a sve pripreme za početak nastave uspješno su okončane, uključujući upise, konkursne procedure za prijem nastavnog i drugog osoblja, kao i ostale aktivnosti.

U osnovne škole krenut će 1996 učenika, dok će u  tri srednje škole na području kantona krenuti 688 učenika.

 

Sve spremno za početak nove školske godine koja počinje 2. septembra 2024. godine

Kategorije
Arhiva novosti
Email
Twitter
Facebook
LinkedIn